.
.
.
.
.
.
.
.
.

Teman-teman yang disayangi

Wednesday, December 8, 2010

Lagun Maut

Jom la nak gi mancing,aku cuti ni.Kata Mat Eyl salah seorang ahli Kuchams Team yang bercuti sempena awal Muharam.Mana port kita nak pegi?Ikut jelah kata Mat Eyl padaku.Rupa-rupanya dia bawak aku pergi memancing kat Lagun Maut,Semerak.

Sampai sana dia layan bottom berumpankan udang hidup dan udang pasar.Aku pula,biasalah layan casting.Dah lenguh tangan casting,sekor ikan pun tak dapat.

Mat Eyl pula dapat la sekor.Mat Eyl cakap ari ni air tak berapa cantik,kalau cantik tempat ni menjadi jugak.

Sebelum ni pun Mat Eyl banyak kali MMS aku gambar hasil kat sini.Antara hasilnya ialah ikan tanda,ketuka,kerapu,siakap merah,sembilang dan siakap putih.
Nanti aku cuti hujung minggu ni kita repeat lagi,sahut Mat Eyl.Cannntiiikkk...kita mancing puas-puas sebelum aku balik Perak,balas aku pada Mat Eyl.

4 comments:

nulhazwany abdul malik said...

seronok nye mancing.. teringin nak try. hee

HonEyBuNNy said...

bestnya mancing...

miyoshu212 said...

wah...best nyer..mcm msk dlm air je msk blog ni.. :D

Eru'eZ said...

jom pakat ramai-ramai gi mancing

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...